Periodòncia a
Sant Andreu

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que estudia, tracta i prevé les malalties (gingivitis i periodontitis) que ataquen les genives i l’os que els sosté. En la nostra Clínica Dental Ruiz-Busquets, ens especialitzem en el tractament d’aquestes patologies que afecten 1 de cada 3 persones.

Senyals d’alerta

 • Sagnat en raspallar-se les dents.
 • Enrogiment de les genives.
 • Sensibilitat dental.
 • Retracció de genives.

 • Mobilitat de les peces dentals.

 • Dents llargues.

Si presentes algun d’aquests símptomes, contacta’ns per a avaluar el teu cas

Com prevenir les malalties de les genives?

 • Raspalla’t les dents i les genives després de cada menjar.

 • Recorda completar la teva higiene amb l’ús de fil dental i col·lutori.

 • Visita mínim 1 vegada a l’any al teu dentista de confiança. Amb les neteges dentals professionals, podem retirar la placa bacteriana i el carrall acumulat, evitant l’aparició de les malalties periodontals.

Gingivitis

La gingivitis és una malaltia “silenciosa” que apareix a causa de l’acumulació de placa bacteriana al voltant de les dents. Els símptomes més comuns són la inflamació, l’enrogiment i el sagnat de les genives.

Si no es tracta la malaltia a temps, és molt probable que aquesta avanci, convertint-se en periodontitis, la principal causa de la pèrdua de dents.

Estudis recents afirmen que, hi ha una estreta relació entre les malalties de les genives i l’aparició d’altres patologies com la diabetis, l’artritis i els problemes cardiovasculars. D’aquí, la importància de mantenir una bona higiene bucodental i visitar periòdicament al dentista.

Tractament per a la gingivitis:

Per a eliminar la placa bacteriana acumulada, és necessari realitzar mínim 1 vegada a l’any, una neteja dental professional amb ultrasons.

Periodontitis

Aquesta malaltia que afecta el 10% de la població mundial, és molt més agressiva que la gingivitis i es caracteritza per la degradació de teixits, la recessió de les genives i la pèrdua de l’os que suporta les dents.

Tractament per a la periodontitis:

Depenent de cada pacient, podem realitzar des d’un raspat radicular fins a cirurgies resectives i regeneratives.

L’objectiu d’aquests procediments que es realitzen amb anestèsia local, és eliminar la infecció, reduir les bosses periodontals i mantenir l’estabilitat de l’os.

Preguntes freqüents

El dentista diagnostica i aconsella quin és el tractament idoni per a tractar malalties com la gingivitis. D’altra banda, el periodoncista tracta els casos més severs a través de tractaments com la cirurgia periodontal (empelts, augment de volum de teixits tous, entre altres).

Una vegada acabat el tractament periodontal, el següent pas consisteix a tornar a recuperar les peces dentals perdudes per la malaltia. Els implants dentals i les pròtesis fixes o amovibles, solen ser la solució més eficaç en aquests casos.

Si el tractament s’ha realitzat correctament i el pacient segueix les recomanacions de manteniment en la clínica per l’especialista, la malaltia periodontal pot estabilitzar-se.

Sol·licita informació, nosaltres et truquem

  Acepto la Política de Privacidad

  A la nostra Clínica Dental Ruiz-Busquets, treballem dia a dia per oferir tractaments odontològics de qualitat i un tracte personalitzat als nostres pacients.