Odontologia conservadora a Sant Andreu

L’objectiu de l’odontologia conservadora és preservar les dents naturals evitant la substitució dels mateixos per implants o pròtesis dentals. Per a aconseguir aquesta fi, les revisions dentals periòdiques són indispensables. Gràcies a elles, els dentistes podem atacar a temps malalties com la càries i restaurar les peces dentals a través de tractaments com l’endodòncia o els empastaments estètics.

Per què haig d’acudir regularment al dentista?

  • Eliminació de càries.
  • Eliminació de placa bacteriana acumulada.
  • Detecció d’altres patologies com la gingivitis, la periodontitis o el bruxisme.
  • Realització de tractaments endodòntics que ens permetin eliminar infeccions i evitar l’extracció de les peces dentals.

Prevenir és millor que curar…

Així que ja saps, si encara no t’has fet la teva revisió anual, visita’ns, estarem encantats d’atendre’t.

Càries

És una malaltia bacteriana que destrueix les dents i que en els seus primers estadis no presenta cap símptoma. Primer es presenta amb l’acumulació de placa bacteriana en les superfícies de les dents, posteriorment descompon l’esmalt i penetra en la dentina. En aquesta última fase, la càries es fa “visible” mitjançant forats o fissures en les dents.

Quan no es tracta a temps, aquesta patologia provoca la infecció de la polpa dental i la pèrdua de la dent o el queixal. En fases avançades, el pacient pot experimentar sensibilitat al fred/calor, dolor i fins i tot inflamació.

Tractaments per eliminar la càries

En què consisteix l’endodòncia?

És un tractament que ens permet eliminar la càries, eliminar el dolor o la infecció i rehabilitar la peça dental, evitant la seva extracció.

Com es realitza una endodòncia?

Anestesiem la zona i realitzem una petita cavitat per a arribar a la polpa infectada per la càries. Una vegada identificat el nervi afectat, procedim a remoure el teixit i eliminar la infecció mitjançant irrigacions. Per a finalitzar, segellem i tapem el canal radicular.

Una vegada realitzada l’endodòncia, és necessari realitzar algun tractament més?

Després de l’endodòncia serà necessari realitzar un empastament dental i col·locar una corona o incrustació. Amb aquests tractaments de rehabilitació dental, el pacient conservarà la màxima quantitat de dent natural i recuperarà la funcionalitat i estètica.

Preguntes freqüents

L’ideal és raspallar-se les dents després de cada menjar i completar la higiene amb l’ús de fil dental i col·lutori.

No, les dents han de rentar-se per la cara interna i externa. També és important rentar la llengua i canviar el raspall dental cada 3 mesos.

La part interna i externa de les dents ha de raspallar-se amb un moviment rotatori en sentit vertical, des de la geniva fins a l’extrem oposat de la dent. D’altra banda, la superfície de masticació ha de raspallar-se amb moviments suaus laterals.

Sol·licita informació, nosaltres et truquem

    Acepto la Política de Privacidad

    A la nostra Clínica Dental Ruiz-Busquets, treballem dia a dia per oferir tractaments odontològics de qualitat i un tracte personalitzat als nostres pacients.